Helstáb Laura

Okleveles pszichológus, meseterapeuta, művészetterapeuta

Rendelési idő

szerda 17:00 - 20:00
csütörtök 9:00 - 12:00

Szemlélet

Szemlélet: Helstáb Laura vagyok, okleveles pszichológus. Elfogadás és elköteleződés terápiában (ACT), meseterápiában és művészetterápiában képződtem, emellett a relaxációs technikák, holisztikus szemlélet is közel áll hozzám. Fő területeim a különböző szorongások, negatív gondolatok és érzelmek kezelése, a fiatal felnőttkor problémái, családi mintákon való változtatás, az önismeret és az önbizalom.

A szemléletemet meghatározza a tudatos jelenlét gyakorlása, és az önmagunkkal való szeretetteljes kapcsolódás kiépítése. A változás elindítója, hogy tudjunk újrakapcsolódni a valódi önmagunkhoz, felfedezzük az értékeinket és a bennünk levő bölcsességet: ezáltal önazonos életet tudunk kialakítani. Ahhoz, hogy a felismeréseinket átültessük a gyakorlatba, fontos megtanulnunk a határaink meghúzását, az érzelmeink felismerését és megfelelő kifejezését – ementén idővel a szorongásaink is oldódnak, hiszen megtapasztaljuk, hogy biztonságban vagyunk önmagunkban, képesek vagyunk kiállni magunkért. Az érzelemszabályozás különböző technikái segíthetnek, hogy megbirkózzunk a szorongással, és új alapokra építsük az önbizalmunkat.

Mindez lehet rövid folyamat, de van, hogy hosszan kell utaznunk, mire eljutunk a problémáink forrásához, és megerősödünk annyira, hogy szembe tudjunk nézni vele. Utunk során a mesék bölcsességére is támaszkodhatunk, melyben meseterapeutaként tudom segíteni a hozzám fordulókat. A mesék szereplői, eseményei és helyszínei leképezik azokat a belső énrészeket és akadályokat, amelyekkel küzdünk: a cél, hogy harmóniába kerüljenek bennünk, kapcsolódni tudjunk a belső segítőnkhöz, és a hősünk végül teljes életet éljen.

Számomra felszabadító volt megérteni, hogy boldognak lenni, harmóniát teremteni az életünkben nem azt jelenti, hogy minden “rosszat” elkerülünk, vagy megszüntetünk - ez általában nem is lehetséges, hiszen csak azt nem éri stressz, veszteség, vagy azzal nem történnek rossz dolgok, aki nem él. Ha az életet a maga teljességében szeretnénk megélni, nem lehet kispórolni a negatív érzéseket: de megtanulhatjuk megszelídíteni őket, hogy ne a félelmeink diktálta, hanem az általunk választott úton mehessünk.

Képzettség

2021 Acceptance and commitment therapy
IAOTH (International Association of Therapists) által akredditált, nemzetközi továbbképzés
2019 Művészetterapeuta; Katarzis Komplex Művészetterápia
Az Oktatási Hivatal által akkreditált 60 órás továbbképzési program
2018 Meseterapeuta
Metamorphoses Meseterápiás Egyesület

Szakmai tapasztalat

2020 - 2022 Pszichológus
Mindset Pszichológia Tanácsadó Központ
2017 - 2020 Iskolapszichológus
Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Általános Iskola, Kolozsvár utcai Általános Iskolaí

Publikációk

„Nem szabad ezt éreznem!” – szorongás és alacsony önértékelés lehet az eredménye az érzelmek letiltásának – Mindset Pszichológia, 2022.01.30.

A rendes lányok csendben sírnak? – A jókislány-szindrómáról – Mindset Pszichológia, 2022.06.06.

Az Y-generáció kiégése - Mindset Pszichológia, 2019.05.01.

További elérhetőségek

Saját honlap

Facebook

Instagram